tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Remek tatabányai szereplés a birkózók leány csapatbajnokságán

316132087_424529879895398_744202251850955737_n-e1669378032323.jpg

Két ezüstérmet szereztek a fiatal csapatok! Hosszú és fáradságos utazás után érkezett meg a Tatabányai Sport Club diák és utánpótlás csapata Sárospatakra. A szombati érkezés után vasárnap szenzációsan szerepeltek lányaink.

"A diák korosztályban 11, míg az utánpótlás korúaknál 12 csapat adta le a nevezését” – mondta el Katona Géza, a TSC birkózóinak vezetőedzője, aki hozzátette:

“Diák lányaink egymás felülmúlva a zalaegerszegi Tófej és az Esztergom csapatát legyőzve illetve az Abony elleni döntetlennel máris a legjobb 3 csapat között érezhették magukat.

A hármas döntőben a Kiskunfélegyháza elleni siker már az jelentette, hogy a szigetvári Dél Zselic csapatával az aranyéremért szállhattak harcba lányaink. Ott a bravúr már nem sikerült, de kellemes meglepetésre a fényesen csillogó ezüstérem lett a jutalma a tatabányai gárdának.

Az országos diák lány csapatbajnokság második helyezést elért tatabányai csapat tagjai: Valcsák Kira, Banai Zoé, Bodor Bettina, Szappanos Hanna, Varga Bodza, Lipót Blanka

Utánpótlás korú idősebb lány birkózóink is kitettek magukért. Az első fordulóban kiemelt volt a Tatabányai SC gárdája.

A második fordulóban kiélezett csatában az Esztergom lányok ellen diadalmaskodtak. Az elődöntőben a Kiskunfélegyháza elleni győzelem már az jelentette, hogy a döntőt itt is a tatabányaiak vívhatják.

A Budapesti Honvéd a döntőben már nagy falatnak minősült és hősies küzdelemben alulmaradtunk. Azonban ez a 2. hely utánpótlás korú lányainktól több mint nagyszerű teljesítmény volt.

z utánpótlás lány csapatbajnokság tatabányai ezüstérmes csapat tagjai: Nagy Klaudia, Fekete Laura, Kepess Sára, Joós Bianka, Ganyecz Enikő, Munk Maja (Vasas SC – kölcsönjátékos) és Kollár Alexandra (Dorogi AC – kölcsönjátékos)Edzők: Katona Géza, Turák Pál, Takács János, Ungi Lajos

Gratulálunk!

Hajrá Bányász!