tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

“LACI BÁCSI ELHAGYTA A BAJUSZÁT!!!”

274548381_996236464630307_7836908485198982286_n-e1645791751923.jpg

HENYECZ LÁSZLÓ ÉLETE LEGBOLDOGABB FOGADÁSÁT VESZÍTETTE EL!

Szokatlan volt a látvány délután, amikor a TSC Geotech ugróatlétáinak egy csoportja megérkezett a futófolyosóra. A fiatalokat a megszokott mosolygós örömmel fogadta Salamon Zoltán, vezetőedző, aki gratulált a csillogó eredményekhez. Főképp Rózsahegyi Bori arany- és ezüstérme miatt járt a nagy pacsi. A lányok és a fiúk között vígan menetelt a sportlétesítménybe Henyecz László is, akiről mintha hiányzott volna „valami”. Nos, ez volt a szokatlan.

Atlétáink kiváló és rutinos trénere a hétvégén szenzációsan teljesített Rózsahegyi Borival és a többiekkel, Pap Andreával, Honvári Abigéllel, Merényi Fannival, Balázs Emesével és Társi Zéténnyel készült az edzésre, amelyről ma igazoltan volt távol Pfiszterer Dorina, a hétvége másik hőse. Az egyik hős, Rózsahegyi Bori itt volt, és serényen melegített a jókedvűen kuncogó társaságban. A jókedv oka pedig nem volt más, mint Henyecz László bajusza. Pontosabban a bajusz hiánya. A Mester ugyanis az edzésre lenyisszantotta a szőrzetet. Fogadásból.

“Borival fogadtunk a hétvégi, budapesti versenyen, hogy megugorja-e a hat métert? Azt mondtam, hogy ha hat méter tíz centit ugrik, levágom a bajuszomat. Megugrotta, én pedig mára ennyivel tartoztam a gyerekeknek. Pedig ha „csak” hat méter kilencet ugrik, a bajusszal minden marad a régiben. A 609-cel is elégedettek lettünk volna, de az ugrás 610 centivel szenzációsnak mondható. Nem is tudom, hogy volt-e valaha ilyen fiatal távolugró ennyivel hat méter fölött? Véleményem szerint még csak az idén nyáron tizenöt esztendős Rózsahegyi Bori lehet az első magyar távolugrónő, aki eléri a 700 centimétert. Bori fantasztikus tehetség, aki rengeteget tud dolgozni is. Nem egész tizenöt évesen ez az eredmény a korosztályában a világranglistán első helyezést jelent. Bori nem mellékesen második lett a 60 méteren, ahol a tizennégy éves Pfiszterer Dorina is bravúrosan futott, 7,79-cel ötödik lett a felnőttek között!”

Henyecz László tavaly ünnepelte hetvenedik születésnapját. A Mesteren nem látszik az idő vagy a kor, és ez annak is köszönhető, hogy a fiatalok társaságában ugyanolyan fiatalos maradhat klubunk egykori elnöke, mint akár 20-25 évvel korábban.

„Engem ez a társaság tart fiatalon, hiszen a gyerekekkel jó a hangulat, és szép eredményeket érnek el, így hetven éves korban is fiatalon tartanak engem. Fantasztikus csoportom van, amelynek tagjai kiegészítik, lelkesítik egymást. Hiába egyéni sportág az atlétika, kell egy csapat, amelynek tagjai fantasztikusan teljesítenek. Akár Dorina, akár Zétény, Fanni, Mimi, vagy Andi, vagy mindenki, aki itt van velünk. Akikkel együtt dolgozunk és készülünk a versenyekre. Jelenleg a hétvégi felnőtt Magyar Bajnokságra készülünk, de semmi stressz nincs a gyerekekben: jókedvűen egy jót versenyzünk majd, és igyekszünk a felnőttek között minél jobb eredményt elérni” – ígérte az Edző, akinek addigra talán visszanő a bajusza.

Hajrá Bányász!