tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

ÁTADTUK A SÁMUEL TAMÁS ÖSZTÖNDÍJAKAT!

278862582_1033137604273526_8901813901082962188_n-e1650892740279.jpg

ISMÉT RANGOS VERSENYT, ORSZÁGOS DIÁK I-II. FINÁLÉT RENDEZÜNK!

Pontosan egy évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel veszítettük el egykori remek sportolónkat, barátunkat, Sámuel Tamást. Barátai, sporttársai szinte azonnal létrehozták a Sámuel Tamás Alapítványt, amelynek keretei között a Tatabányai SC legjobb birkózóit díjazzuk egy ösztöndíjjal” – mondta el Sámuel Botond a ma reggel megnyitott Diák 1-2. korosztályú Országos Bajnoki fináléja előtti megemlékezésen.

A Tatabányai Sport Club elnöke megemlékezésében felelevenített egy “kölyökkori” birkózóversenyt, amelyen részt vettek a Tatabányai Bányász fiatalajai, és amelyen Sámuel Tamás tizenegy győztes mérkőzést megvívva állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Sámuel Botond kiemelte: a Sámuel Tamás ösztöndíjat a birkózó szakosztály legígéretesebb teljesítményét nyújtó fiataljai kapták meg.

“Deák Zoltán, Balázs Bálint, Fekete Benjámin, Fekete Laura, Banai Zoé és Banai Erik edzőikkel, Turák Palival, Ungi Lajossal, illetve természetesen velem a tavalyi évben elért eredményeivel kiemelkedő pontszerzői, bajnokai lettek szakosztályunknak, az ösztöndíjra maximálisan rászolgáltak” – emelte ki Katona Géza, birkózóink vezetőedzője, aki rámutatott arra is: a TSC birkózó szakosztálya a sportdiplomáciában is elismert, hiszen évente több rangos országos bajnokságot, diákolimpiát rendez a Klub.

A mai verseny előtt nem szeretnék elkiabálni semmit, de reményeim szerint több érmet szerethetnek versenyzőink” – mondta el Katona Géza.

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke elismerően beszélt, mind a női birkózás jövőjéről, mind a TSC ösztöndíjáról.

“Magyarországon jókora potenciál van a női birkózásban, és ezt sikerűlt időben felfedezni. Ezért már most számos kiemelkedő versenyzőnk van. Ugyancsak jelentős erőt képvisel a TSC, amelynek néhány versenyzője a Kozma István Birkózó Akadémia tanulója lehet” – ismertette Bacsa Péter, aki hozzétette:

“A Tatabányai Sport Club birkózókat támogató ösztöndíja szinte országosan is egyedülálló. A TSC, mint kiemelt sportegyesület megteheti, hogy további támogatásokat nyújt versenyzőinek. Így van ez a birkózóknál, ami nem meglepő, hiszen Sámuel Botond elnök úr maga is remek birkózó volt. Munkájával, a klub építésével pedig zászlóvivője a magyar sportnak, hiszen a TSC ösztöndíjjal támogatja a sportágat.”

Hajrá Bányász!