tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

ÚJABB SZINTET LÉPETT OLÁH LEVENTE!

277808272_1022028595384427_7515199331044227330_n-e1649336617643.jpg

EURÓPA-BAJNOKUNKAT AZ ÉV ÖKÖLVÍVÓJÁNAK VÁLASZTOTTA A SZÖVETSÉG, KARDOS “DUDU” AZ ÉV EDZŐJE LETT!

Nagy izgalommal kelt útra Klubunk küldöttsége kedden délelőtt a Magyar Sport Házába. Itt tartotta meg díjátadóját a Magyar Ökölvívó Szövetség. Az ünnepségen minden korosztály legjobb női és férfi versenyzőjét, valamint az edzőket, sőt a hazai és nemzetközi versenyeket közreműködő bírókat is köszöntötték. Junior Európa-bajnokunk, Oláh Levente az év junior ökölvívója címet érdemelte ki, míg mestere, Kardos József az Év Edzője lett. Ugyancsak Klubunkat képviselte Babai Sándor, aki az Év Nemzetközi Bírója címet vehette át Dr. Bajkai Istvántól, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökétől.

„Hatalmas elismerés ez nekünk, hiszen versenyzőnk és edzőnk is az év legjobbja lett az egész országban” – fogalmazott Rózsa András, ökölvívóink vezetőedzője, aki öt évtizedes pályafutása alatt ritkán élhetett át hasonló pillanatokat.

Kardos József, Oláh Levente edzője látható büszkeséggel vette át az elismerést, és határtalan boldogsággal mesélt érzéseiről. „Nagyon sok munkánk van ebben a kitüntetésben, hiszen Levente évek óta kőkeményen küzdött a bokszteremben. Tavaly már látszott, hogy számára nincs elérhetetlen, hiszen valamennyi mérkőzését megnyerte, és noha még csak tizenhét éves, az edzőtáborokban a felnőtt versenyzők ellen is remekül küzdött. Április 10-én elindul a bulgáriai Európa-bajnokságra, ahonnan várhatóan most is éremmel térhet haza” – mesélte Kardos „Dudu”.

Oláh Levente a tőle megszokott szerénységgel vette át a hatalmas kupát, ami az elmúlt időszak eredményeit hivatott összegezni. Levi valóban legyőzhetetlen, és ezt Szántó Imre mesteredző is látja. A nyolcvan évhez közelítő Öcsi Bácsi külön gratulált Levinek, és biztatta a jó folytatás érdekében. „Nagy lendületet adhat nekem a sok edzőtábor, amelyben részt vettem, és ezek az elismerő szavak és díjak is, amiket a szövetségtől, illetve a mesteredzőktől kapok, kaptam. Igyekszem megfelelni Dudu Bá és Bandi bá elvárásainak, és a sajátoméinak is, természetesen. Ahogyan tavaly a junior EB-ről, úgy most az ifi EB-ről is szeretném elhozni a győztesnek járó serleget” – mondta Levi.

A Szövetség nevében Győryné Tóth Zsuzsanna méltatta a magyar ökölvívók, illetve Levente teljesítményét. „Nemrég jöttünk haza az isztriai Pulából, ahol az U22-es EB-n szerepeltünk és két ezüst- mellett egy bronzérmet, valamint öt darab ötödik helyezést szereztek a fiatalok. Most Leventéék a szófiai EB-re utaznak, és bízom abban, hogy a tavalyihoz hasonló sikereket érhet el. Bízunk abban, hogy ezek a fiatalok Papp Laci, Gedó György és Kovács István nyomdokaiba lépnek, és a párizsi, majd a los angelesi olimpián folytatni tudják a sort, és valaki megszerzi a magyar ökölvívás tizenegyedik aranyérmét is” – mondta Győryné Tóth Zsuzsanna.

Az ünnepségen nem csak versenyzőket és edzőket díjaztak. A klubunkban nevelkedett Babai Sándor hosszú évek óta nemzetközi ökölvívó versenybíróként is dolgozik. Ezúttal az Év Legjobb Nemzetközi Versenybírója címet érdemelte ki. „Hat éve a 2015. év legjobb bírója címet kaptam meg, ami akkor is egy nagy megtiszteltetés volt, de akkor csak a hazai működésemmel vívtam ki, míg ezt, a mostani díjat a nemzetközi tevékenységemért kaptam meg” – fogalmazott Babai Sándor, aki kiemelte: számos rangos nemzetközi versenyen bíráskodhatott, de számára ugyanaz a cél, mint egy sportoló számára: „Természetesen én is az olimpián szeretnék részt venni, mint vezetőbíró. Nekünk is ugyanaz a cél, mint egy-egy sportolónak. Mi is mindig a legjobb teljesítményünkre törekszünk.”

Így legyen!

Hajrá, Bányász!

278078510_1022028455384441_652014327463741978_n-1024x768.jpg