tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Muhari Eszter a maximumot szeretné kihozni az olimpián

2024_0710_muhari_eszter_01_vagott.jpg

A Tatabányai Sport Club párbajtőrvívója az olimpiai fogadalomtételnél is nagy lendületet kapott

Hétfőn megtette olimpiai fogadalmát a Magyar Olimpiai Csapat. A Művészetek Palotájában lezajlott eseményen ott lehetett Muhari Eszter, a Tatabányai Sport Club női párbajtőrvívója is, hiszen a magyar színeket ő képviselheti párbajtőr egyéniben az ötkarikás játékokon.

Az ünnepség után Eszter szívesen válaszolt kérdéseinkre. Olvassátok el az interjút!

Először is gratulálunk az olimpiai részvételhez, valamint a mai eskütételhez is. Mit éreztél a fantasztikusan szép és látványos tánc bemutatóval egybekötött ünnepségen?

Nagyon megható volt a mai Olimpiai Fogadalomtétel. Már a tokyói olimpia előtti fogadalomtételen is arra vágytam, bárcsak ott lehetnék. Valóban összehozza a magyar csapatot egy ilyen esemény.

Hogyan jutottál el idáig, hogy ilyen fiatalon ott legyél az olimpián?

21 évesen elég fiatalnak számítok a női párbajtőr mezőnyben. Kitartás, szorgalom és alázat a kulcs. Szerintem ezek mindegyike elengedhetetlen, ahhoz, hogy valaki eljusson idáig.

Remek eredményeket értetek el az elmúlt időszakban, nem győztük követni a sikereket. Megvan a lendület?

Természetesen már minden nap az Olimpiáról szól, megvan a lendület. Nagyon várom, hogy Párizsban a Grand Palais pástjain vívhassak.

Mit vársz magadtól az olimpián?

Nem fogalmazódott meg bennem konkrét eredmény, a vívásban bármi megtörténhet. Tudom, hogy bennem van az eredmény, szeretném kihozni magamból a maximumot.

A finisben mi a program?

Az utolsó 2-3 hétben még edzőtáborozunk Tatán, Pécsen és Budapesten, valamint fejben készülök sokat.

Adhat-e önbizalmat a mai ünnepség, az érzés, hogy egy ilyen népes és korábban is már számos alkalommal olimpiai bajnoki címet nyert sportolókkal felálló csapat tagjai lehettek?

Nagy lendületet ad, hogy olyan személyekkel találkozhattam a mai fogadalomtételen akikre nap mint nap felnézek sport karrierjük okán. Örülök, hogy már én is a Magyar Olimpiai Csapat tagja lehetek!

Gratulálunk, Eszternek! Jó felkészülést és sok sikert az olimpián!

Hajrá, Bányász!

Hajrá, Magyarország!

#TscVívás

2024_0710_muhari_eszter_01.jpg
2024_0710_muhari_plasztan_fekvo_02.jpg