tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Szenzációs teljesítménnyel ezüstérmes a magyar női párbajtőrvívó válogatott az EB-n!

2024_0622_vivas_csapat_ermesek_02.jpg

A csapat tagja a TSC vívója, Muhari Eszter és Gnám Tamara is

A tavalyi ezüstérem után idén is a második helyen végzett magyar női párbajtőrvívó válogatott a Bázelben zajló Európa-bajnokságon.

A Tatabányai Sport Club két versenyzőjét, Muhari Esztert és Gnám Tamarát, valamint Dékány Kingát és Nagy Blankát felvonultató Csapat három kőkemény mérkőzés után, a világbajnok lengyeleket legyőzve jutott a döntőbe, ahol a tavalyi elődöntőben legyőzött olaszok vártak a magyar lányokra.

A mérkőzésen sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, de a végén a két egyéni világbajnokkal felálló olaszok 38-31-re megnyerték a mérkőzést.

Ezzel a magyar csapat a tavalyi ezüstérem után idén is a kontinens második legjobbjának járó ezüstérmet szerezte meg az Európa-bajnokságon.

"Ez egy csodálatos és szenzációs teljesítmény, hiszen ez egy rendkívül fiatal csapat. Tavaly húsz év után sikerült Eb-döntőbe jutni, és ezüstérmet szerezni, míg idén ismételni tudtak a lányok.

Az olaszok hatalmas rutinbeli előnnyel vívhattak, hiszen Mara Navarria és Rossella Fiamingo személyében két egyéni világbajnokkal álltak fel a döntőben.

Gratulálok a lányoknak a tavalyi siker megismétléséhez!" - mondta Plásztán Attila, a TSC vívóinak mestere.

Gratulálunk a csapatnak és a lányok edzőinek!

Hajrá, Magyarország!

Hajrá, Bányász!