tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Remekül teljesítettek a Tatabányai Sport Club atlétái a budapesti Bronze Tour versenyen

Messenger_creation_e521de15-94a7-427c-bff0-58823b479439.jpeg

Lesti Dia nyerte a nők távolugrás számát

Remekül teljesítettek a Tatabányai Sport Club atlétái a budapesti Bronze Tour versenyen

Lesti Dia megnyerte a Budapesten rendezett Bronze Tour verseny távolugró számát, Rózsahegyi Bori az ötödik, Molnár Viktória a kilencedik helyen végzett a rangos nemzetközi mezőnyben.

"Némileg fáradtan érkeztem a versenyre, mert pénteken Besztercebányán szerepeltem egy másik megméretésen. A budapesti 652 centiméterrel idei legjobbamat értem el, de maradt még bennem.

Edzőmmel, Dömötör Balázzsal a hétvégén tervezzük a részvételt a Budapest Open-en, majd június 8-án Rómában, az Európa-bajnokságon szerepelek" - mondta el Lesti Dia.

"Borival az ifjúsági Európa-bajnokságot modelleztük a hétvégén, ugyanis szombaton a diákolimpián versenyeztünk, vasárnap pedig a budapesti Bronze Tour-on. Szombaton 620 centit ugrott, ami ott elég volt a győzelemhez.

Vasárnap hatból négy ugrása érvényes volt, de talán kicsit a deszka előtti területről ugrott el, így az ugrásokban talán 15-20 centi is "benne maradt", amiért természetesen az "edző bá" a felelős.

Bori így is mindössze egyetlen centivel maradt el egyéni legjobbjától. A versenyző kirobbanó, szenzációs formában van, erős és gyors, és ez sok mindenre reményt kelthet" - fogalmazott Henyecz László, Bori mestere.

A Bronze Tour verseny női 400 méteres számában Füleky Dorottya a negyedik, a férfi 400-as számban Wahl Zoltán az ötödik helyen zárt. A versenyzők edzője Bartha Attila és Karlik Pál.

A férfi távolugró mezőnyben a kisebb sérüléssel versenyzett Gerics Roland a nyolcadik helyen végzett. Roland felkészítője Kiss Tibor.

Eredmények:

Női távolugrás

1. Lesti Dia 6.52

5. Rózsahegyi Bori 6.37

9. Molnár Viktória 5.87

Női 400 méter síkfutás

4. Füleky Dorottya 55.00

Férfi 400 méter síkfutás

5. Wahl Zoltán 46.84

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek!

Hajrá, Bányász!