tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Szenzációs évkezdet Gerics Roland részéről

IMG_20240421_182523.jpg

Távolugrónk 767 centiméteres egyéni csúccsal második Olaszországban

Új egyéni csúccsal a második helyen végzett Gerics Roland a szicíliai Cataniában megrendezett atlétikai EAP (Events for Athletic Promotion) versenyen.

A TSC Geotech Versenyzője 767 centiméterrel új egyéni csúcsot állított fel, de természetesen nem "csak" ez a cél. Roland korábban is a 8 métert tűzte ki maga elé. Úgy tűnik, idén tavasszal komoly lépéseket képes tenni ezért edzőjével, Kiss Tiborral.

"Az EAP keretein belül mentem ki Sziciliába, azon belül Cataniába, Téglássy Timivel.

A versenyen nagyon jól melegítettem, az első ugrásomat nem adták meg pedig 780cm felett volt. Mondta a bíró, hogy beléptem, de nyomot nem tudott mutatni, sajnos videó nem készült, mert azzal alá lehetett volna támasztani ugrásom érvényességét.

Kicsit mérgelődtem, de javítottam: a második ugrásom egy technikailag visszafogott, könnyed biztonsági ugrás volt 746 centiméterrel.

Ezt követte három belépett ugrás, amely ténylegesen belépett volt, de nem sokkal.

Az utolsó ugrásom 767 centiméter lett 0,4-es szélben, szinte szélcsend volt, esetenként oldalszél. Ezzel a második helyen végeztem a tizennyolc fős mezőnyben.

A győztes 784 centimétert teljesített. Nagyon örültem, mert jó úton haladok afelé, amit szeretnék elérni" - mondta el Gerics Roland, akinek Gratulálunk a rekord eléréséhez, és további fejlődést, sikereket kívánunk!

Hajrá, Bányász!

#TscAtlétika