tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

A hatodik helyen végzett a magyar junior női párbajtőrvívó válogatott Rijádban

jun-noi-pbt-r-980x943.jpg

A junior világbajnokságon az olaszok állították meg Salamon Rékáékat

A fiú párbajtőrvívó csapat a negyedik, a lány válogatott a hatodik helyen végzett a Rijádban megrendezett junior világbajnokságon.

A Tatabányai Sport Club Versenyzőjével, Salamon Rékával felálló, többszörös Világkupa győztes lány csapat két sima győzelem után az olasz válogatott ellen juthatott volna a legjobb négy mezőnyébe.

A negyeddöntőben azonban az olaszok győztek, így végül a Gachályi Gréta, Wimmer Dorina, Salamon Réka, Nagy Blanka összeállítású Csapat a hatodik helyen zárt.

Részlet a hunfencing.hu írásából:

"A nők versenyében borítékolni lehetett, hogy a siker az olaszok elleni negyeddöntőn múlik majd. Így is történt. Ahhoz kétség nem férhetett, hogy a Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina összeállítású válogatott eljut a legjobb nyolcig.

Ehhez előbb Szaúd-Arábiát (45:15), majd Spanyolországot (45:30) kellett legyőznie. Eztán következtek az itáliaiak.

A 36:45-ös végeredménynél azért szorosabban alakult a mérkőzés, ám a kezdeti döntetlen közeli állás után az olaszok folyamatosan növelték előnyüket, amely ki is tartott az összecsapás végéig.

Az 5-8. helyért történő folytatásban előbb Hongkong következett (45:30), majd a zárómeccsen a “nagy testvér”, azaz Kína ellen nem sikerült a befejezés (39:45), és mindez a hatodik helyezést jelentette."

Gratulálunk a Csapatnak és Edzőinek!

Hajrá, Magyarok!

Hajrá, Bányász!

Fotó: hunfencing.hu

#TscVívás