tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Sportolókat ajándékozott meg a Sportegyesületek Országos Szövetsége

2024_0417_sosz_03.jpg

Tizenegy vármegyei település egyesületei jutottak a SOSZ adományához

A Pro Filii Alapítvány és a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) jóvoltából tizenegy Komárom-Esztergom vármegyei sportszervezet kapott nagyságrendileg bruttó 600-700 ezer Ft-os sportszer támogatást.

Ezt a SOSZ ügyvezető igazgatója, Virág Lajos és a TSC ügyvezető-elnöke, Sámuel Botond, A SOSZ elnökségi tagja, valamint Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány kuratóriumának alelnöke nyújtotta át az érintett egyesületek képviselőinek.

"Országszerte 200 millió forint értékben mintegy hetvenezer sportruházati terméket adományozunk olyan sportegyesületeknek, amelyek önerőből valószínűleg soha nem tudták volna megteremteni annak a lehetőségét, hogy professzionális mezekbe öltöztessék sportolóikat, legyen szó akár atlétákról, akár labdarúgókról, vagy éppen kézilabdázókról. Együttműködő partnerként a Sportegyesületek Országos Egyesülete mellett olyan közösségeket választottunk, amelyek komoly rálátással bírnak arra, hogy hol van igazán szükség a segítségre. Ez alkalommal meghívtuk az Ágota alapítványt is, amely révén az állami gondozásban élő gyerekek egészségesebb életmódját igyekszünk segíteni" - mondta el Tóth Krisztina.

A SOSZ elnökségi tagjaként úgy látom, a nagy, vidéki, kiemelt egyesületek mellett léteznek olyan kisebb települések és ezeken működő egyesületek, amelyek rászorulnak és meg is érdemlik a segítséget. Nekik néhány százezer forintnyi adomány is hatalmas segítséget jelent. A mai nap pontosan erről szól. Tizenegy olyan településre jut el egy adomány, ahol rászorulnak a gyerekek, a fiatalok. Több olyan település létezik, ahol hatalmas tehetségek fejlődhetnek, amennyiben eljut hozzájuk a megfelelő támogatás. A Tatabányai Sport Club keretein belül is számos kistelepülésen élő fiatal sportol, felnőtt labdarúgó csapatunk gerincét pedig pontosan a vármegyebeli kistelepülésekről származó játékosok alkotják" - jelentette ki Sámuel Botond.

"A mai adomány értéke megközelíti a 20 millió forintot. A Pro Filii Alapítvány keresett meg bennünket, és mi örömmel fogadtuk a felkérést. A kis egyesületeknek fontos, hogy komfortos körülmények között, jó felszereltséggel edzhessenek a fiatalok. Ebben igyekeztünk ma segíteni. Reméljük, hogy ez a kezdeményezés eléri a célját, és a sportolók örömmel és eredményesen viselik majd a ruházatot" - fogalmazott Virág Lajos.

A Pro Filii Alapítvány sportszer adományait olyan SOSZ tagsággal rendelkező klubok kapják, amelyek kis lélekszámú településeken működnek, így ez az adomány nagy segítség a kis költségvetéssel rendelkező szervezeteknek, amelyek az alábbiak:

Annavölgyi Bányász SE - A Tatabányai SC után a második legnagyobb múlttal rendelkező sportszervezet vármegyénkben. Jelenleg a felnőtt csapat a vármegyei harmad osztályban játszik, de tavaly újra elkezdtek az utánpótlással is foglalkozni, 2023 őszétől részt vesznek az MLSZ Bozsik egyesületi programjában.

Bajóti Szikra SE - A vármegyei harmadosztályban szerepel a felnőtt labdarúgó csapatuk, 15 év után kezdek el újra az utánpótlással foglalkozni, az OTP Bozsik egyesületi programban vesznek részt.

Etei Se - A pár száz fős kistelepülés egyesülete a harmadosztályban a felnőtt korosztályban az élbolyban szerepel. Részt vesz a Bozsik egyesületi programban.

DMAC Dunaalmás - Felnőtt futbballcsapata magabiztosan vezeti a harmadosztály déli csoportját. Több évtized után, 2023 őszétől elkezdtek foglalkozni az utánpótlással és aktívan részt vesznek a Bozsik Programban.

Vértestolnai SE - A kevesebb, mint 500 fős településen erőn felül tartanak fenn egy felnőtt futballcsapatot, és részt vesznek a Bozsik egyesületi programban.

Szákszendi SE - Az 1500 fős település rendelkezik több utánpótlás labdarúgó csapattal. A felnőtt csapat a harmadosztályban vitézkedik.

Réde KSK - A Bakonyalja térségében utánpótlás csapatokkal és felnőtt csapattal rendelkezik a klub.

Csémi SE - A felnőtt csapat a harmadosztály élmezőnyében van, a kevesebb, mint 500 fős település részt vesz az OTP Bozsik egyesületi programban, mellette további korosztályos csapatokat is működtet. Ki kell emelni, hogy a a Csémi SE a komáromi gyermekotthonban élő gyerekeknek nyújt versenyeztetési lehetőséget.

Banai KSK - Bana felnőtt futballcsapata több éven keresztül a területi első osztályban szerepel. Utánpótlás terén nincs könnyű helyzetben, mert földrajzi szempontból több nagyobb város van körülötte, melyeknek nagy az elszívó hatása.

Dad SE - Az ezer fő alatti kistelepülés, melynek felnőtt csapata a harmadosztályban, az utánpótlás a Bozsik egyesületi programban szerepel.

Szomód SE - Az egyesület elnőtt futballcsapata a harmadosztályú bajnokságban játszik, de az utánpótlás nevelésben is erős Szomód településének sportszervezete. Az elmúlt évtizedben több NB-s játékost is kineveltek, a Tatabánya NB III-as csapatában is játszanak szomódi nevelésű labdarúgók.

2024_0417_sosz_01.jpg
2024_0417_sosz_02.jpg