tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Stark András

2023_1216_orokos_tag_stark_bandi_01.jpg

Stark András 1964 óta tagja a Tatabányai SC kötelékének. Sokáig a súlyemelő szakosztály versenyzője, majd Vezetőedzője volt. A mai napig aktív, akár versenybíróként, akár szervezőként. Legnagyobb sikere a havirovi EB-n szerzett szakítás aranyérem.

Stark András 1964. óta tagja a Tatabányai Sport Club súlyemelő szakosztályának. Már kölyökkorában kitűnt munkabírásával, terhelhetőségével, ezért komoly energiákat fektetett szeretett sportágába. 1969-ben harmadik helyezést szerzett az Olimpiai Reménységek Versenyén, majd két évvel később a perui Világbajnokságon a tizedik helyen zárt.

A következő években Európa- és Világbajnokságokon rendre érmeket szerzett. 1973-ban Havannában ezüst- és bronzérem volt a jutalma, de a legnagyobb büszkesége a csehszlovákiai Havirovban elért szakítás EB-arany lett.

Pályafutása befejezése után Edzője, majd Vezetőedzője lett a Tatabányai SC súlyemelőinek. Ezt a posztot 2010-ig töltötte be. Azóta tiszteletbeli tagja szakosztályunknak, számtalan eseményen részt vesz a mai napig.

"Meglepetés volt számomra, amikor elhangzott, hogy a TSC Örökös Tagja címet adományoznak nekem, tagja lettem egy nagyszerű Társaságnak. 1964-ben kezdtem a súlyemelést és 2011-ig aktívan dolgoztam a sportklubnál. Versenyzőként huszonegy, edzőként huszonhat évet dolgozhattam a klubért.

Ezt a címet - szerénytelenség nélkül mondhatom - nem érdemtelenül vehettem át. Amit tettem, azt örömmel és kemény munkával tettem. Számomra nagyon sokat jelentett a súlyemelés, a család után a mai napig a második helyen szerepel.

Büszke vagyok arra, hogy három olimpiára jutottam ki, egyszer Európa-bajnok, kétszer vb-ezüstérmes lehettem számtalan magyar bajnoki cím mellett. Stark Tibor Európa-bajnoki címére is nagyon büszke vagyok. Köszönöm a mai elismerést" - közölte Stark András.