Ökölvívás

Tar Sándor magyar bajnok és a legharcosabb versenyző lett

A Papp László Felnőtt Férfi Ökölvívó országos bajnokság 2017. december 5. és 8. között került megrendezésre Budapesten a Halassy Olivér Sportközpontban. Összesen 114 versenyző mérleget a magyar ökölvívás legrangosabb versenyére. A Tatabányai Sport Club Ökölvívó Szakosztályát 4 fő képviselte Tar Sándor, Aranyos Krisztofer, Szabó Bence és Bogdán Márk személyében.

Dér József és Kaiser Roland bronzérmes az országos bajnokságon

A közelmúltban Eger adott otthont a 2017. évi Junior Ökölvívó Országos Bajnokságnak, ahol 47 egyesület 127 versenyzője mérlegelt. A népes mezőnyben a Tatabányai Sport Club 3 versenyzővel vett részt, név szerint Magyar Balázs, Kaiser Roland és Dér József.

Magyar Balázs 52 kg-os súlycsoportban az éremszerzésért egy mohácsi versenyzővel találkozott, ahol a tatabányai fiú ugyan technikásabbnak bizonyult, de az ellenfél vehemenciája és erőfölénye győzedelmeskedett, így Balázs az 5. helyen végzett.

Szabó Petra bronzérmes lett az országos bajnokságon

A közelmúltban Bük adott otthont a 2017. évi Női Ökölvívó Országos Bajnokságnak, ahol a női szakág 152 fővel képviseltette magát. A Tatabányai Sport Club versenyzője Szabó Petra a legnépesebb junior korcsoportban 54 kg-ban mérlegelt. A döntőbe jutásért a 2016. évi magyar bajnok vecsési lánnyal találkozott a szorítóban, ahol letámadta, s ezzel meglepte ellenfelét.

Vörös Róbert jól szerepelt Azerbajdzsánban

Vörös Róbert a Tatabányai Sport Club Ökölvívó szakosztályának ökölvívója idén megnyerte a diákolimpiát, ennek köszönhetően jogot szerzett arra, hogy a 2017-es évben is válogatott kerettag legyen. A közelmúltban Azerbajdzsánban került megrendezésre egy nemzetközi verseny, ahol a magyar válogatott 8 versenyzővel képviseltette magát, az összesen 8 különböző ország versenyzői között. A 66 kg-os súlycsoportban 11 versenyző vett részt, ahol Vörös Róbert indult hazánk színeiben. A selejtezők során egy kellemetlen, verekedős azerbajdzsáni ellenfelet ügyes taktikával legyőzött.

2 tatabányai érem a 67. Nemzetközi Bornemissza emlékversenyről

2017. május 24-27. között Egerben került megrendezésre a 67. Nemzetközi Bornemisza Gergely és Dobó Katica Emlékverseny. A Tatabányai S.C. színeit 5 versenyző képviselte. A verseny a fiúk estében ifjúsági és junior korcsoportban, míg a lányok esetében serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt korcsoportban kerültek megrendezésre. A nemzetközi szintű versenyen 9 ország vett részt, így Magyarországról is csak a képzettebb versenyzők mérettették meg magukat, így ennek köszönhetően 218 versenyző mérlegelt.

Két érem a 2017. évi id. Süllős Gyula emlékversenyről

2017. május 5. és 7. között Budapesten, a Gedó György Sportcsarnokban került megrendezésre a régiós csapatbajnoki ökölvívóverseny serdülő korcsoportban. A Közép-dunántúli régió csapatát a Tatabányai Sport Club versenyzői közül két fő erősítette. Tihany Tamás 38,5 kg-os súlycsoportban két mérkőzést vívott, az egyiket a diákolimpiai bajnok Váry Tamás ellen, ahol egy szoros mérkőzést követően az ellenfél  kezét emelték a magasba. Így a TSC versenyzője bronzérmet vehetett át a dobogón.

Négy tatabányai érem a 2017. évi Ökölvívó Diákolimpiáról

2017. április 12-15. között Debrecen városa adott otthont az Ökölvívó Diákolimpiának.  A nagy létszámú mezőnyben a serdülő, azaz a 13-14 éves korú fiúk és lányok, valamint a junior, azaz a 15-16 éves fiuk és lányok vehettek részt. Az országos szintű kiemelt verseny Magyarország legnagyobb létszámú versenye, ahol 350 fő ökölvívó küzdött. 

V. Ökölvívó Richter Tibor Emlékverseny Tatabányán

2017. március 11-én került megrendezésre Tatabányán az V. Richter Tibor Emlékverseny. A verseny névadója a Tatabányai S.C. , azaz akkori TBSC kiváló öklözője, edzője, vezetője volt, továbbá amatőr, majd később profi bíróként is letette névjegyét.

A versenyre kilenc egyesület 56 versenyzővel jelezte részvételét, azonban a versenynapon 32 fő mérette meg magát a szorítóban. A résztvevő egyesületetek: Balatonfüred BC, Oroszlányi SZE, Tatai TS, Ajkai BE, Budaőrsi BC, Székesfehérvári BC, Győri Gladiátor, Veszprémi KO SE, valamint a TSC csapata.

A legjobb 10 között a TSC ökölvívó szakosztálya

A Tatabánya Sport Club Ökölvívó Szakosztálya a 2016. évi eredményei alapján a 73 ökölvívó szakosztály közül az országos ranglista előkelő 9. helyén végezte. Ezzel az eredménnyel 3 éven belül második alkalommal sikerült megismételnie a szakosztálynak ezt a bravúrt. Korábban a 2013. évi eredményei alapján sikerült a TSC öklözőinek szintén a 9. helyet elfoglalni az országos rangsorban.  A 2016-os eredményeknek köszönhetően a TSC csapata nemcsak Komárom-Esztergom megye, hanem a Közép-dunántúli Régió legjobb ökölvívó szakosztálya is lett.

Címkék