A tatabányai ezüstös lányok

Ezüstös lányok

A Tatabányai Sport Club női-kézilabdázói az előkelő második helyen végeztek az NB.II. Északi csoportjában. A csapat mesterék Szurcsik István vezetőedzőt kértük értékelje a csapat teljesítményét.

Az 2015-16. évi bajnokságban a 7. helyen végeztünk. Komoly tervekkel vágtunk neki az idei szezonnal, melyre a felkészülést augusztus elején kezdtük. A tavalyi csapatból a kettős igazolással játszókon kívül mindenki a csapat tagja maradt. Az edzőmérkőzések és felkészülési tornák már mutatták, hogy a csapat jó eredményt ér majd el a bajnokságban. Az új játékosok beillesztése nem volt zökkenőmentes, de ahogy egyre több mérkőzést játszottak a lányok, egyre jobb lett az összhang. A fiatal, saját nevelésű játékosok, Tóth Georgina, Balambér Eszter és a Dunaújvárosból visszajött Póczos Karina teljesítménye is egyre jobb lett. – kezdte a szakvezető.

Milyen célt határozott meg a szakosztály-vezetés?

Célunk volt a felnőtt csapat játékoskeretének megerősítése, hozzánk igazolt Sajó Éva Gizella és Mayer Lívia, akik az előző szezonban a Tatai AC csapatában játszottak. A kezdő csapat a következő  játékosokból választódott ki, attól függően, hogy milyen stratégiát dolgoztunk ki a bajnoki mérkőzések előtt: Varga Vivien Mayer Lívia, Szabó Petra, Tóth Georgina, Bodányi Renáta, Sajó Éva, Fenyvesi Rebeka, Balambér Eszter és a kapus Bánfalvi Vivien voltak legtöbbet a pályán. Nagyon jól szálltak be a mérkőzésekbe és hasznosan játszottak: Sajdliné Barna Tímea, Bánfalvi Kitti és Magda Patrícia is. Ebben az évben kevés szerepet kapott, de idővel egyre többször jut majd játéklehetőséghez a juniorkorú Sajdli Rebeka, Bencze Loretta, Krajczár Laura és Wittmann Szabrina.

A bajnokságban hogyan alakult a csapat szereplése?

Az őszi szezonban három vereségünk volt, a tavaszi szezonban pedig csak a végső bajnok Vasas II. együttese tudott bennünket megverni. A jó csapatmunka, jó egyéni teljesítményekkel párosulva, hozta meg ezt a sikert.  Tudtuk, hogy jobbak leszünk az előző évi 7. helyezéstől.  A magasabb osztályba kerülés, az NB I/B bajnokságba való feljutás szele is megcsapta a társaságot és nem is látszott elérhetetlennek. De a realitás talaján állva, nagy sikernek tartjuk a második helyezést is.

Mi változott az elmúlt évhez képest?

Elsősorban a védekezésünk lett jobb a tavalyi évhez képest, de a statisztika szerint, lőtt gólokban mi vezetjük a tabellát. Büszkék vagyunk arra, hogy Tóth Georgina második lett a góllövő listán.

És a mérkőzések, hogyan alakultak?

Voltak kiemelkedően jó mérkőzéseink, pl itthon Salgótarján ellen, az idegenben játszott dorogi, solymári mérkőzések. A hullámvölgyek sem kerültek el a bennünket, de a töretlen győzni akarás és összefogás, ami jellemezte a lányokat a tavaszi idényben, átsegítette a csapatot a nehézségeken. Ezúton köszönöm a szurkolók támogatását.

A bajnoki idényt kérem értékelje?

Öröm számunkra, hogy a 2016-17. évi NB II. női kézilabda bajnokság északi csoportjában ezüstérmet szereztünk. Köszönjük a TSC ügyvezetésének, Sámuel Botond elnök úrnak, hogy biztosították számunkra a szükséges hátteret, és külön köszönet jár Ormos Marianna szakosztályvezetőnek, hogy segítette a munkánkat. Egy nehéz, nagyon kemény bajnoki idényen vagyunk túl. A következő évben szeretnénk megismételni ezt a jó szereplést, ami nem lesz könnyű. Ha pedig tudásunk, erőnk és szorgalmunk nő, akár nagyobb terveket is magunk elé tűzhetünk.

Az ezüstérmes csapat tagjai:

Bodányi Renáta (csapatkapitány, lövő-irányító),VargaVivien (balszélső), Szabó Petra (irányító), Sajdliné Barna Tímea (szélső-beálló), Magda Patrícia (jobb szélső), Bánfalvi Vivien(kapus),  Sajó Éva Gizella (jobbszélső), Mayer Livia (balátlövő),  Bánfalvi Kitti (kapus) Mészáros Kitti, Tóth Georgina (beálló-lövő), Balambér Eszter (balszélső) Fenyvesi Rebeka (jobbátlövő-szélső) és  Póczos Karina (balátlövő).

Vezetőedző: Szurcsik István

Kapusedző: Jaczkó László