A legjobb 10 között a TSC ökölvívó szakosztálya

20170130-ökölvívók

A Tatabánya Sport Club Ökölvívó Szakosztálya a 2016. évi eredményei alapján a 73 ökölvívó szakosztály közül az országos ranglista előkelő 9. helyén végezte. Ezzel az eredménnyel 3 éven belül második alkalommal sikerült megismételnie a szakosztálynak ezt a bravúrt. Korábban a 2013. évi eredményei alapján sikerült a TSC öklözőinek szintén a 9. helyet elfoglalni az országos rangsorban.  A 2016-os eredményeknek köszönhetően a TSC csapata nemcsak Komárom-Esztergom megye, hanem a Közép-dunántúli Régió legjobb ökölvívó szakosztálya is lett.

A TSC öklözői a 2016. évi verseny szezonban összesen 125 alkalommal képviselték Tatabánya színeit a kötelek között, akik közül - kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően - 4-en a Magyar válogatottban is helyet kaptak. A válogatott versenyzők: Vörös Róbert, Mészáros Zoltán, Czifrik János és Tar Sándor.

A szakosztály 2016-ban sűrű versenyévet tudhat maga mögött, ahol is több kiemelt versenyen szerepelhettek a TSC versenyzői többek között a  Nemzetközi Bocskai István Emlékversenyen, az Énekes István Emlékversenyen, a Széchenyi kupán - amely egyben válogató is volt az olimpiai kvalifikációs versenyre -, a Diákolimpán ahol is 16 fővel vett részt a csapat, a  Süllős Gyula Emlékversenyen – amely szintén válogató verseny volt, azonban itt a serdülő Európa Bajnokságra kijutó ökölvívók kaptak főszerepet, ahonnan Vörös Róbert ökölvívó EB bronzéremmel térhetett haza.

A Cseh országban megrendezésre került Nemzetközi Usti Nad Laben tornán, Tar Sándor ezüstéremmel térhetett haza, majd Samsunban és Bakuban is részt vett az olimpiai kvalifikációs tornán.

A szakosztály versenyzői jól szerepeltek a következő versenyeken: a Bornemissza Emlékversenyen, a Beach Boksz-on Tatabányán, ahol 12 fővel tudott részt venni a TSC csapata, illetve a régiós csapatbajnokságokon ahol  5-6 fővel vettek részt a TSC öklözői.

A versenyszezon felsorolását nem zárva a korosztályos Magyar Bajnokságokon összesen 14 fő lépett a ringbe a Tatabányai SC részéről, így a Serdülő Magyar Bajnokságon Vörös Róbert ezüst- és Magyar Balázs bronzérmet vehetett át, valamint Páter Alex és Setét Róbert az 5. helyen végzett.

A Junior Magyar Bajnokságon Pongó Richárd bronzérmet szerzett, Kaiser Roland, Szilágyi János és Lakatos Károly 5. illetve a 9. helyen végeztek. Az Ifjúsági Magyar Bajnokságon Mészáros Zoltán az 5. lett, a női Országos Bajnokságon pedig  Szabó Petrának sikerült megszereznie a  bajnoki címet.

Az U21 Magyar kupán 3 fő vett részt Tatabányáról, ahol Czifrik János és Szabó Bence ezüstérmes, míg Tar Sándor aranyérmes lett.

Végül az ország legrangosabb ökölvívó versenyén a 93. Papp László Felnőtt Férfi Magyar Bajnokságon Bogdán Márk és Szabó Bence bronzérmet vehetett át a dobogón, míg Tar Sándor ezüstérmet szerzett.

Az év végén Tatabánya adott otthont a XI. Mikulás kupának, ahol 11 fő hazai versenyző indult, így a legjobb csapatnak járó díjat a TSC öklözői szerezték meg.

A csapat vezetői és edzői – név szerint Rózsa András, Kardos József, Nagy Csaba, Babai Sándor, Udvari Attila, Csokor Csaba és Csokor Zoltán – elégedettek voltak a 2016-ban elért eredményekkel, hiszen az egész éves jó csapat munkának köszönhetően ismételten sikerült a TOP 10-be bekerülni. ( a rangsor 9. helyét elfoglalni)

Udvari Attila, Csokor Csaba, Babai Sándor, Csokor Zoltán bíróként minden rangos országos szintű versenyen, valamint több nemzetközi ökölvívó tornán is vitték Tatabánya hírnevét.

Címkék