Páter Alex ezüstérmes lett az országos bajnokságon

Serdülő Ökölvívó OB

2017. szeptember 27-30. között Nagykanizsán rendezték meg a Serdülő Ökölvívó Magyar Bajnokságot. A 135 induló közül 3 fő képviselte a Tatabányai Sport Club színeit.  

Tihany Tamás a legkisebb súlycsoportban 38,5 kg-ban mérlegelt. A nagy létszámnak köszönhetően már az első napon ringbe kellett lépnie, ahol a szegedi ellenfelét technikás ökölvívással győzte le. A következő napon már az éremért küzdhetett, ahol a debreceni Bernáth Imrével mérkőzött, s nagy csatában a bírók az ellenfelet látták jobbnak, így 5. helyen zárta az országos bajnokságot.

48 kg-ban indult a TSC másik versenyzője Páter Alex, aki a döntőben a szombathelyi sportolóval mérkőzött.  Ebben a küzdelemben az ellenfél harcossága dominált, így Alex ezüstérmes lett.

59 kg-ban Varga Levente újoncként indult a magyar bajnoki mezőnyben. Gyöngyösi ellenfelével méltón felvette a küzdelmet, ahol a elődöntőbe jutás volt a tét, de a mérkőzés során győzött az ellenfél harcossága, így Levente az 5. helyen végzett.

Fiataljaink helytállása az országos mezőnyben megfelelő volt, edzőik - Rózsa András és Kardos József - bíznak a további sikeres szereplésükben.