Vörös Róbert jól szerepelt Azerbajdzsánban

Vörös Róbert a jobb oldalon a két azerbajdzsáni ellenfelével

Vörös Róbert a Tatabányai Sport Club Ökölvívó szakosztályának ökölvívója idén megnyerte a diákolimpiát, ennek köszönhetően jogot szerzett arra, hogy a 2017-es évben is válogatott kerettag legyen. A közelmúltban Azerbajdzsánban került megrendezésre egy nemzetközi verseny, ahol a magyar válogatott 8 versenyzővel képviseltette magát, az összesen 8 különböző ország versenyzői között. A 66 kg-os súlycsoportban 11 versenyző vett részt, ahol Vörös Róbert indult hazánk színeiben. A selejtezők során egy kellemetlen, verekedős azerbajdzsáni ellenfelet ügyes taktikával legyőzött. Az elődöntőbe jutás során szintén egy hazai versenyzővel került szembe, ahol szoros csatában maradt alul, s végül ez az ellenfél lett a verseny bajnoka. Ennek köszönhetően Róbert az előkelő 5. helyen végzett.

Ez idő alatt a TSC többi ökölvívója sem tétlenkedett, mivel Észak-Komáromban, a II. First Ring Nemzetközi Ökölvívó tornán vettek részt, ahol 9 egyesület 65 versenyzője mérlegelt. Mindenki jó teljesítményt nyújtott a ringben, s egyben nagyon jó lehetőség volt a nemzetközi tapasztalatszerzésre. A TSC versenyzői: Tihany Tamás, Lakatos Martin, Sárközi Rajmund, Lakatos Károly, Váradi Norbert.

Kardos József és Rózsa András edzők elégedettek a versenyzők teljesítményével, de - további kitartó edzésmunkával - bíznak a még kiválóbb eredmények elérésében.

A képen Vörös Róbert a jobb oldalon a két azerbajdzsáni ellenfelével látható.