Két érem a 2017. évi id. Süllős Gyula emlékversenyről

Süllős Gyula emlékverseny

2017. május 5. és 7. között Budapesten, a Gedó György Sportcsarnokban került megrendezésre a régiós csapatbajnoki ökölvívóverseny serdülő korcsoportban. A Közép-dunántúli régió csapatát a Tatabányai Sport Club versenyzői közül két fő erősítette. Tihany Tamás 38,5 kg-os súlycsoportban két mérkőzést vívott, az egyiket a diákolimpiai bajnok Váry Tamás ellen, ahol egy szoros mérkőzést követően az ellenfél  kezét emelték a magasba. Így a TSC versenyzője bronzérmet vehetett át a dobogón. Tihany Tamás első országos versenyén kitűnően helytállt és bízunk a jövőbeni jó szereplésében.

Páter Alex 46 kg-os súlycsoportban - egy korábbi ellenfelével - a diákolimpián ezüstérmet szerző kőszegi versenyzővel került szembe, ahol ismét egy szoros mérkőzést vívtak, de most a tatabányai fiú hagyta el győztesen a szorítót, így ezzel revansot vett a diákolimpián elszenvedett verségéért. A döntőben a válogatott székesfehérvári Zsuzsics Márton várta, akitől technikailag ugyan képzettebb volt, azonban az ellenfél fizikai erőnlétével a maga javára tudta fordítani a mérkőzés, így ennek köszönhetően Alex ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetés során. 

Az országos szintű válogató verseny jó lehetőség volt a versenyzők technikai és erőnléti felmérésére, ahol a Tatabányai Sport Club versenyzői egy ezüst és egy bronzéremmel zárták a versenyt.

Vörös Róbert junior 66 kg-os súlycsoportban a diákolimpiát megnyerve bekerült a korosztályos válogatottba. Ennek köszönhetően Montenegróban nemzetközi tornán vett részt a válogatott színeiben, ahonnan bronzéremmel térhetett haza.