Négy tatabányai érem a 2017. évi Ökölvívó Diákolimpiáról

Diákolimpia

2017. április 12-15. között Debrecen városa adott otthont az Ökölvívó Diákolimpiának.  A nagy létszámú mezőnyben a serdülő, azaz a 13-14 éves korú fiúk és lányok, valamint a junior, azaz a 15-16 éves fiuk és lányok vehettek részt. Az országos szintű kiemelt verseny Magyarország legnagyobb létszámú versenye, ahol 350 fő ökölvívó küzdött. 
A Tatabányai Sport Club Ökölvívó szakosztálya 6 sportolóval képviseltette magát. A jó szereplés lehetőséget biztosít a válogatott keretbe való bejutáshoz, ezért a tatabányai versenyzők mindent megtettek a felkészülésük során a sikeres szereplés érdekében. A felkészítő edzők Rózsa András és Kardos József voltak, akik a versenyzőik közül csak a legjobban felkészült és érem esélyes versenyzőket szerepeltették.  

A TSC színeiben résztvevő sportolók a diákolimpián: Páter Alex serdülő 46 kg-ban technikás öklözést bemutatva a későbbi bajnokkal került össze az éremszerzésnél, a tatabányai ifjú bokszolónak a 3. menetet sikerült megnyernie, azonban ez kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz, így az 5. helyen végzett. Szabó Petra junior 54 kg-ban az éremszerzésért egy debreceni lánnyal küzdött meg, ahol magabiztosan döntő fölénnyel győzte le ellenfelét. A döntőbe jutásnál Kiss Bettina vecsési versenyzővel került szemben, aki a tavalyi év magyar bajnoka volt a súlycsoportban és küzdelem során dominált a rutin, így a tatabányai lány bronzérmesként zárta a versenyt. Magyar Balázs junior 50 kg-ban szintén hazai versenyzővel mérkőzött meg, ahol  hullámzó teljesítményt nyújtva küzdött, ami kevésnek bizonyult a győzelemhez, ennek köszönhetően a tovább jutás nem sikerült, így ő a 6. helyen végzett.  Kaiser Roland junior 52 kg-ban az elődöntőbe jutásnál hajdúsámsoni ellenfelét technikás ökölvívással egyhangúan győzte le, ezzel sikerült az elődöntőbe jutnia. A döntőbe jutásért Fekete Iván újpesti versenyző várta, aki tavalyi év magyar bajnoka volt. Technikás és jól védekező ökölvívással az erőszakos ellenfelét egyhangú pontozással sikerült legyőznie és ezzel a fináléba jutnia. A döntőben egy kaposvári ellenféllel szemben  kevésbé tudta érvényesíteni a technikai tudását a harcos stílussal szemben, így egy nagy csatát követően, az ellenfél nyakába akasztották a bajnoknak járó aranyérmet, azonban Roland ezüstérme is szépen fénylik. Dér József junior 54 kg-ban a legnépesebb mezőnyben, ahol is 15-en voltak, mérette meg magát. A döntőbe jutásnál a súlycsoport favoritjának számító Zúró Zsolttal került szembe, ahol nem tisztleve neves ellenfelét mind a három menetben határozottan nagyon jól védekezve, óriási mérkőzést vívott, ezzel a teljesítménnyel az eredményhirdetésnél bronzérmet akasztottak a nyakába.

Vörös Róbert junior 66-kg-ban indult, ahol 12 fő mérlegelt, így Robinak minden nap mérkőznie kellett a verseny folyamán, eredményes ökölvívókat leküzdve, mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtott, így bátran mondhatjuk, hogy legyőzve a súlycsoportjában szemben álló ellenfeleket, jogosan kapta meg a bajnoknak járó trófeát és aranyérmet. Korcsoportot váltva a nagyobb feladathoz is fel tudott nőni, így ezzel teljesítményével bízunk, hogy szerepet kaphat a korosztályos válogatottban.

Gratulálunk a versenyzők teljesítményéhez, mivel mindenki a maximumot nyújtotta az eredmény eléréséhez.

Tatabányát nemcsak versenyzők, hanem bírók is képviselték, akik a kiemelt verseny szabályos lebonyolítására ügyeltek: Csokor Csaba, Csokor Zoltán, Udvari Attila.

 

A közelmúltban 2 tatabányai versenyző Kaiser Roland és Aranyosi Krisztofer, Rózsa András edzővel közösen a Közép-dunántúli régió válogatott tagjaiként Romániába utazott egy nemzetközi versenyre. A Nicolas Talpas Emlékversenynek Nagyszalonta adott otthon, ahol, német, osztrák, magyar és román versenyzők léptek a kötelek közé. Kaiser Roland junior 52 kg-ban aranyéremmel, míg Aranyosi Krisztofer felnőtt 91 kg-ban ezüstéremmel térhetett haza.  Az öklözők bizonyították, hogy a nemzetközi versenyen is képesek jó teljesítményt nyújtani és ezzel sikeresen erősítették a régiónk válogatottját.