Tar Sándor magyar bajnok és a legharcosabb versenyző lett

Ökölvívó OB

A Papp László Felnőtt Férfi Ökölvívó országos bajnokság 2017. december 5. és 8. között került megrendezésre Budapesten a Halassy Olivér Sportközpontban. Összesen 114 versenyző mérleget a magyar ökölvívás legrangosabb versenyére. A Tatabányai Sport Club Ökölvívó Szakosztályát 4 fő képviselte Tar Sándor, Aranyos Krisztofer, Szabó Bence és Bogdán Márk személyében.

Tar Sándor már utánpótlás korosztályban négyszer volt magyar bajnok és egyszer EB bronzérmes. Ezen teljesítmények alapján az idei évben célul tűzte ki, hogy az 56 kg-os súlycsoportban megszerzi a magyar bajnoki címet. Sándor az első napon a válogatott színeiben idén már többször szereplő székesfehérvári ellenféllel került szembe, aki erős ütésekkel kezdett, azonban Sándor technikai, majd későbbi erőfölénye láttán a bírók egyhangú pontozással a TSC versenyzőjét hirdették ki győztesnek. Az elődöntőbe jutás napján az ifjúsági magyar bajnok győri versenyzővel került szembe, akit egy jól irányzott jobb kezes ütéssel a padlóra küldött, így a TSC versenyzője már az első menet elején győztesként hagyta el a ringet. Sándor az elődöntőben a többszörös magyar bajnok, ifjúsági EB bronzérmes és válogatott Virbán Gáborral küzdött meg a döntőbe jutásért.  A két tehetséges öklöző nagy csatát vívott, de Sándor technikai és erő fölénye ezen a mérkőzésen is meggyőzte a bírákat és nagy csata után a tatabányai fiú kezét emelték a magasba. A döntőben - nagy létszámú közönség előtt - a felnőtt EB bronzérmes Csóka Nándorral lépett a kötelek közé. A mérkőzésen az első pillanattól a végéig parázs hangulat volt, így igazi közönség meccs alakult ki. A nagy hangzavarban lezajló fergeteges csata végén a nagyobb számú pontos ütéseinek és technikai fölényének köszönhetően Tar Sándor győzött, így Ő lett az 56 kg-os súlycsoportban 2017. év felnőtt férfi magyar bajnoka. Kirobbanó formájának köszönhetően nemcsak a magyar bajnoki címet érdemelte ki, hanem a szakmai vezetés Őt találta az országos bajnokság legharcosabb versenyzőjének, így a rendezvény végén Sándor átvette az ezzel járó különdíjat is.   Edzője Rózsa András is rendkívül örült az eredménynek, tekintettel arra, hogy a TSC ökölvívó szakosztályából 1998-ban Varga Miklós volt az utolsó felnőtt férfi magyar bajnok, így ez a jelenlegi eredmény különösen nagy jelentőséggel bír az Ő számára is. Ezzel az eredménnyel Sándor lehetőséget kap a válogatottba való szereplésre, azonban a zavartalan felkészülésre  támogatókra lesz szüksége.

Szabó Bence 49 kg-ban Szabó Erik kőbányai versenyzővel került szembe az elődöntőbe jutás napján, ahol is Bencét a kőbányai ellenfél egy nagy testre mért ütéssel meglepte, így a tatabányai fiúnak nem sikerült a tovább jutás, ezzel Bence az 5. helyen végzett.

Bogdán Márk szintén a 49 kg-os súlycsoportban lépett a kötelek közé az elődöntőbe jutásért Tonté Jenő ellen. A harcos küzdelem során a tatabányai versenyző nagyot küzdött, de a szoros 3:2-es pontozással végül az ellenfél hagyta el a győzte