V. Ökölvívó Richter Tibor Emlékverseny Tatabányán

2017. március 11-én került megrendezésre Tatabányán az V. Richter Tibor Emlékverseny. A verseny névadója a Tatabányai S.C. , azaz akkori TBSC kiváló öklözője, edzője, vezetője volt, továbbá amatőr, majd később profi bíróként is letette névjegyét.

A versenyre kilenc egyesület 56 versenyzővel jelezte részvételét, azonban a versenynapon 32 fő mérette meg magát a szorítóban. A résztvevő egyesületetek: Balatonfüred BC, Oroszlányi SZE, Tatai TS, Ajkai BE, Budaőrsi BC, Székesfehérvári BC, Győri Gladiátor, Veszprémi KO SE, valamint a TSC csapata.

A tatabányai versenyzők nagy  számmal szerepeltek, mivel a 16 párból 12 fő volt a TSC öklözője. A tatabányai ökölvívók megmutatták a közönségnek, hogy mennyit sikerült elsajátítaniuk az ökölvívás művészetéből. A kilátogató szépszámú közönség parázs csatákat láthatott és így egy kellemes sporttal töltött délutánt tölthettek el. A Tatabányai SC boxolói: Szabó Petra 56 kg, Temesvári Flóra 60 kg, Juhász Kristóf 28 kg, Tihany Tamás 36 kg, Páter Alex 46 kg, Magyar Balázs 52 kg, Dér József 54 kg, Kaiser Roland 54 kg, Sárközi Rajmund 62 kg, Váradi Norbert 70 kg, Káldor Norbert 75 kg, Aranyos Krisztofer 91 kg.

Rózsa András és Kardos József felkészítő edzők jó lehetőségnek látták a versenyzőik szereplését a hazai pályán, mivel így a hazai közönség előtt mutathatták meg a felkészültségüket és rátermettségüket. A legjobb csapatnak járó díjat a Tatabányai SC vehette át, a legjobb vendégversenyzőnek járó díjat az oroszlányi Vittmann Ferenc, míg a legjobb hazai versenyző díját Kaiser Roland kapta meg.

A versenyen szereplő bírók: Gaál Tibor, Horváth Orsolya, Csokor Csaba, Babai Sándor, Udvari Attila, Horváth János, Krizsa Márió.
A verseny orvosa Francis Sammer volt.