Serdülő-újonc országos bajnokság (Atlétika)

Budapest adott otthont 2017. július 8-9-én az újonc és serdülő atléták idei országos egyéni pályabajnokságának.

A TSC-Geotech versenyzői bár aranyérem nélkül, de 6 dobogós helyezéssel és számtalan pontszerző eredménnyel érkeztek haza.

Két versenyző is duplázni tudott az érmek tekintetében: Radócz Viktória távol- és ötös-ugrásban, míg Nagy Martin magas- és ötös-ugrás versenyszámban ért el 2-3. helyezéseket.

Galántai Bence 300 méteres gátfutásban elért időeredménye kitűnőnek mondható, gyakorlatilag célfotó döntött a helyezések sorsáról, amelyben neki jutott a dobogó harmadik foka.

A csapat hatodik dobogós helyezését a legfiatalabb korosztályban versenyző Kovács Marianna 2000 méteres síkfutásban érte el.

A többi versenyszámban is színvonalas versenyeket láthattunk, kevés kellett volna ahhoz, hogy Schmölcz Sára illetve Stanga Sára is dobogóra állhasson.

Ezzel a pályabajnoksággal a nyári bajnoki szezonnak vége, az atléták a világversenyekre összpontosítanak, amelyek július hónapban lesznek.

Az őszi atlétikai idény augusztus végétől kezdődik újra, ahol is a korosztályos csapatbajnokságok és váltóbajnokságok kerülnek megrendezésre.

Felkészítő edzők: Salamon Zoltán, Henyecz László, Reichnach Ferenc