tsc@tatabanyaisc.hu +36 70 381 6777

Legeredményesebb Sportolóinkat jutalmazta Tatabánya Megyei Jogú Város

2023_1210_sportdijasok_01.jpg

A Tatabányai Sport Club tizenhárom Versenyzője kapott elismerést

Eredményességi támogatást vehettek át a nemzetközi versenyeken (VB és EB), valamint országos bajnokságokon legeredményesebben szereplő Versenyzőink. Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, Szücsné Posztovics Ilonától harmincegy Sportolót köszöntött, köztük a Banyász tizenhárom Versenyzőjét.

"Míg tavaly 5 versenyző felelt meg a díjazás feltételeinek, addig idén az alábbi 31 kiemelkedő eredményt elérő sportolónak nyújthattunk eredményességi támogatást" - írja a Város hivatalos honlapja.

A Tatabányai Sport Klub versenyzői közül: Büki Lili (párbajtőrvívó), Fekécs Szilárd (súlyemelő), Gnám Tamara (párbajtőrvívó), Kovács Gergely (párbajtőrvívó), Kuramagomedov Murad (birkózó), Lesti Diana (atléta), Lutrán Petra (para atléta), Molnár Janka (atléta), Muhari Eszter (párbajtőrvívó), Oláh Levente (ökölvívó), Rózsahegyi Bori (atléta), Szabó Benjamin (atléta) és Wahl Zoltán (atléta) vehette át a támogatást.

A következőkben bemutatjuk Büszkeségeinket, ismerjétek meg Őket és Eredményeiket!

Büki Lili, párbajtőrvívó, edzője Plásztán Attila:

Lili elsőéves felnőttként harcolta ki a felnőtt csapatba való kerülést, mellyel Európa-bajnoki ezüstérmet tudott szerezni, és tagja az Olimpiai keretnek.

Gnám Tamara, párbajtőrvívó, edzője Plásztán Attila:

Tamara az idei évben elsősorban a korosztályos (U23) megmérettetésekre koncentrált, ahol nagyszerűen szerepelt, de az Universiade-n elért bronzérmével kiemelkedő évet tudhat maga mögött. Tamarát Az Év Egyetemi Sportolója díjjal tüntették ki december elején.

Kovács Gergely, párbajtőrvívó, edzője: Kovács László

Gergely az idei évben nagyszerűen teljesített az utánpótlás világversenyeken, nagy reményekkel készülhet a Felnőtt korosztályban való szereplésekhez. December 9-én a kanadai Vancouverben legyőzte az olimpiai bajnok, venezuelai Ruben Limardo Gascon-t.

Muhari Eszter, párbajtőrvívó, edzője: László István

Eszter az idei évben élete első felnőtt szezonjában nagyot lépett előre a nemzetközi mezőnyben és a sikeres utánpótlás évek után a felnőttek között is letette a névjegyét. Fiatal versenyzőnk reményeink szerint nagy eredményeket ér el a jövőben is. Esztert Az Év Egyetemi Sportolója Díjjal tüntették ki december elején

Fekécs Szilárd súlyemelő, edzője Likerecz Attila:

Szilárd 2023. évben sorra döntötte az egyéni csúcsait, tehetségét a korosztályos Európa-bajnokságon elért helyezésével bizonyította. 2023 év súlyemelőjévé választották.

Kuramagomedov Murad birkózó, edzője Katona Géza:

Murad az Európa Bajnokságon szerzett VIII. helyezésével bizonyította klasszisát, szőnyegre áll az Olimpiai kvalifikációs versenyeken a magyar csapatba kerüléshez.

Lesti Diána, atléta, edzője: Dömötör Balázs

Dia egyéni csúcsai ebben az évben lehetővé tették a Fedettpályás EB és Világbajnokságra való kijutást.

Tagja a 2024. évi szűkített Olimpiai keretnek, idei eredményével teljesítette a 2024. Szabadtéri EB kvalifikációs szintjét, ahol biztos indulónak mondható.

Luterán Petra para atléta, Luterán László:

Petra a számára először megrendezésre kerülő Para Atlétikai Világbajnokságon két VII. helyezésével kellemes meglepetést okozott, reális esélye van a 2024. évi Para Olimpia kvalifikációs szintjeinek teljesítésére.

Molnár Janka, atléta, edzője Bartha Attila:

Janka mind az U23-as és Felnőtt mezőnyben is kiemelkedő eredményt ért el 2023. évben. A Budapesti Atlétikai Világbajnokságon mind a váltó és egyéni versenyszámokban kiemelkedően szerepelt. Tagja a 2024. évi szűkített Olimpiai keretnek, idei eredményével teljesítette a 2024. Szabadtéri EB kvalifikációs szintjét, ahol biztos indulónak mondható.

Wahl Zoltán, atléta, edzője: Bartha Attila

Zoli 2023. évben érte el pályafutásának eddigi csúcspontját, a hazai sikerek után húzó embere volt a Budapesti Világbajnokságon induló sprintfutó váltóknak. A váltók mellett egyéni versenyszámban is megmutatta tehetségét, tagja a 2024. Olimpiai keretnek.

Szabó Benjamin, atléta, edzője: Reichnach Ferenc

Benjamin zavartalan felkészüléssel a háta mögött bravúros nemzetközi eredményt ért el, az EYOF-on szerzett bronzérme mellé egy nagyszerű magyar csúcsot is elért.

Rózsahegyi Bori, atléta, edzője: Henyecz László:

Bori egyedi nemzetközi eredményt ért el azzal, hogy meg tudta védeni a 2022. évi EYOF I. helyezését. A nemzetközi eredmények mellett egy kiváló magyar csúccsal is megörvendeztette a sportág szerelmeseit, a jövő kiemelkedő távolugrójaként gondol rá a Magyar Atlétika

Oláh Levente, ökölvívó, edzője: Kardos József

Levente elhivatott hozzáállással készült az idei év számára legnagyobb megmérettetésére, ahol a dobogó III. fokára verekedte fel magát. Tehetsége megkérdőjelezhetetlen, a magyar ökölvívás nagy tehetségeként tartják számon.

Gratulálunk Versenyzőinknek és Edzőiknek!

Hajrá, Bányász!

Fotók: tatabanya.hu

2023_1210_sportdijasok_02.jpg
2023_1210_sportdijasok_03.jpg